• 28.9.2022

  Purentaperäisten kiputilojen hoito Botoxilla

  Meillä Hammasnorpassa on laaja-alaista osaamista purentaperäisten vaivojen hoidosta.

  Oireina purentaperäisissä vaivoissa yleisesti ovat päänsärky, niska-hartia -seudun vaivat, pureskelun vaikeus, migreenin pahentuminen tai öinen hampaiden narskuttelu. Hampaiston ja purennan tasapaino, sekä pureskeluliikkeiden esteettömyys ovat tärkeitä tutkia oman hammaslääkärin toimesta.

  Purentakiskon käyttö yöaikaan yleensä rentouttaa lihaksia jonkin verran ja suojaa hampaita liialliselta narskuttelun aiheuttamalta kulumiselta.

  Puremalihaksiin pistettävä botox vaikuttaa suoraan lihakseen ja helpottaa lihaskireyttä. Tämän vuoksi botox auttaa lihasperäisiin kipuihin. Botox injektoidaan lihakseen ja vaste säilyy 3-6kk.

  Botox-hoito on usein tehokasta hoitoa lihasperäiseen kipuun ja potilailtamme on tullut hyvää palautetta hoidon tehosta.  Mikäli kiputilanne on hyvin hankala, suositellaan aina rinnalle myös purentakiskohoitoa tai fysioterapiaa. Näihin saat meiltä myös ohjeistukset ja lähetteen tarvittaessa.

   Suunnittelemme aina yksilöllisen purentaperäisen kipuhoidon. Haluamme varmistaa että saat oikeaa hoitoa oikeaan aikaan. Aina on myös poissuljettava muista syistä johtuvat kasvojen kiputilat (leukanivelvaivat, hammastulehdukset, purentavirheet tms.)

   Botox-hoitoon varataan noin 20-30 min aika toimistostamme ja saat samalla lisätietoa.