• Roni Ronkainen

  Hammaslääkäri, Protetiikka
  Varaa aika

  Roni on viihtynyt Lappeenrannassa 1-vuotiaasta asti, lukuunottamatta opiskeluvuosia Turussa. Yksityishammaslääkärinä ja yrittäjänä on kotikaupungissa vierähtänyt yli 25 vuotta. Turhaa pönötystä kaihtava Roni tulee ihmisten kanssa hyvin toimeen. Puoliso, lapset ja koirat huolehtivat, ettei vapaa-ajan ongelmia ole, kotikuntosalille voi kuitenkin aina yrittää. Ronin musiikkimaku on suppea mutta äärimmäisen laadukas: Bachista Springsteeniin.

  ”Hammaslääkärin työ on yhtä paljon puhe- kuin käsityötä.”
 • Maarit Schuvalow-Sollo

  Hammaslääkäri, Juurihoidot
  Varaa aika

  Alkuperäinen lappeenrantalainen Maarit on opiskelujensa jälkeen työskennellyt 15 vuotta hammashoitoalalla. Hänessä asuva pieni perfektionisti haluaa aina tehdä parhaansa, että asiakas voi kantaa hampaansa ylpeänä. Perheen lomamatkat miehen ja kahden teini-ikäisen pojan kanssa tuovat mukavaa vaihtelua työhön, ja kotioloissa kukkien hoitamisesta on tullut Maaritille rakasta puuhaa.

  ”Haasteellisinta ja palkitsevinta on hammashoitoa jännittävien potilaiden luottamuksen saavuttaminen.”
 • Anu Seppä-Lassila

  Hammaslääkäri, Pelkopotilaat
  Varaa aika

  Turussa ja Raisiossa nuoruusvuotensa viettänyt Anu muutti vuonna 1991 Lappeenrantaan, jossa hän on pitänyt omaa hammaslääkärin vastaanottoaan siitä asti. Anulla on ilonaan kaksi täysi-ikäistä lasta ja Nipsu -koira. Kodin ulkopuolella hänen vapaa-aikansa kuluu eri palloilulajien parissa, joko kentällä tai katsomossa kannustamassa. Kesällä Anun löytää varmimmin Saimaalta veneilemästä tai mökkisaaresta miehensä kanssa nikkaroimasta.

  ”Nautin hammaslääkärinä toimimisesta edelleen valtavasti. Tyytyväisenä hoidostani poistuvat asiakkaat ovat tämän työn suola.”
 • Arri Niemenmaa

  Hammaslääkäri, Pelkopotilaat
  Varaa aika

  Arri muutti vuoden 2015 alussa isovanhempiensa kotikaupunkiin Lappeenrantaan Helsingin vilskeestä. Perheeseen kuuluvat vaimo Tiina ja karkeakarvainen mäyräkoira Rufus. Vapaa-ajalla Arrin saattaa tavata esimerkiksi Saipan matsissa tai golfkentällä sitä puuttuvaa holaria metsästämässä.

 • Vuokko Ottavainen

  Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri
  Varaa aika

  Vuokko on kotoisin Liperistä, kuten Suomen hammaslääketieteen isäkin Matti Äyräpää. Hammaslääkäriopintojen jälkeen Vuokon tie johti vuonna 1998 Lappeenrantaan, jossa hän on siitä asti toiminut sekä yksityisellä että julkisella puolella. Työn ohessa Vuokko on valmistunut suu- ja leukakirurgiksi Oulusta ja työskentelee nyt myös Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Vuokko jatko-opiskelee sekä työstää väitöskirjaa työnsä ja pienen lapsensa hoivaamisen ohella. Vapaa-aikana meidän energinen ja luonnossakin viihtyvä hammashoidon ammattilainen harrastaa metsänhoitoa ja mökillä ovatkin oma traktori ja pilkekone taajaan käynnissä.

  ”Hyvä hammaslääkäri käy harvoin hermoillesi”
 • Riikka Puustinen

  Oikomishoidon erikoishammaslääkäri
  Varaa aika

  Taipalsaarella syntynyt Riikka asettui Lappeenrantaan vuonna 1981. Opinnot veivät välillä muualle, mutta koti pysyi kaakon kulmassa. Oikomiseen erikoistuneen supersosiaalisen Riikan kotijoukkojen kaava on helppo, 4-3-2-1: neljä lasta, kolme koiraa, kaksi hevosta ja yksi mies. Akkujaan Riikka lataa Taipalsaaren mummolanmökillä reippaiden puuhien parissa: hammaslääkärin varmoissa käsissä pysyy vapaa-aikana niin lapio, kirves, harava kuin moottorikelkka.

  ”Hampailla on hammasjuuret, minulla maalaisjuuret – niistä olen aina ylpeä.”
 • Marjut Mäntymaa

  Suuhygienisti, Hammashoitaja
  Varaa aika

  Lappeenrannasta kotoisin oleva suuhygienistimme Marjut on kiertänyt Turun ja Kotkan kautta takaisin Saimaan rannoille vuonna 2016. Kaksi pientä lasta huolehtivat sopivasta kiireestä kotona, mutta aina löytyy aikaa myös rakkaalle harrastukselle rollerderbylle LPR HCRollersin riveissä.

  ”Kiitos asiakkaalta palkitsee - näkee että on onnistunut.”
 • Jaana Turkia

  Hammashoitaja, Vastaava hoitaja

  Joutsenossa nuoruutensa viettänyt Jaana on ehtinyt tehdä hammashoitajan töitä yli 20 vuotta ja asunut lähes yhtä kauan Lappeenrannassa. Liikunnallisen Jaanan perheeseen kuuluu miehen lisäksi kaksi salibandya pelaavaa poikaa. Jaana itse on pelannut nuorempana jalkapalloa ja käy nykyään juoksemassa ja kuntosalilla.

  ”Hymy on paras palkinto työstä - niin asiakkailta kuin työkavereilta.”
 • Riitta Paunonen

  Suuhygienisti, Hammashoitaja
  Varaa aika

  Lappeenrantalaissyntyisellä Riitalla on lähes 30 vuoden kokemus hampaiden hoidosta. Hammasnorpassa hänen tehtäviinsä kuuluvat suuhygienia ja hammashoitajan työ, mutta urheiluhenkisenä ihmisenä hän on harrastanut monia eri lajeja – viimeisimpänä löytönä lavatanssi. Matkustelu niin kotimaassa kuin ulkomaillakin on lähellä Riitan sydäntä.

  ”Tykkään tehdä työni hyvin ja palvella asiakkaita hyvin. Hammasnorpassa siihen on loistava mahdollisuus.”
 • Maija Kokki

  Hammashoitaja

  Pitkään hammashoitoalalla työskennellyt Maija on ollut lappeenrantalainen vuodesta 2013 lähtien. Eläinrakkaana luontoihmisenä Maija nauttii Saimaalla ja muualla luonnossa liikkumisesta yhdessä miehensä ja whippetinsä kanssa. Kouvolassa sijaitseva yli 100-vuotias mummonmökki on kodin lisäksi toinen säännöllinen kiintopiste Maijalle.

  ”Tyytyväiset asiakkaat ovat palkitsevinta tässä ammatissa - nautin suuresti ihmisten vastaanottamisesta ja palvelemisesta.”
 • Hanna Kuukka

  Hammashoitaja

  Hanna paluumuutti Etelä-Karjalaan vuonna 2010. Lähes 20 vuotta hammasalalla toimineena hänellä on kokemusta useimpien alojen erikoishammaslääkärien rinnalla hammashoitajana toimimisesta. Perhe sekä harrastukset ratsastus, pilates ja jooga pitävät arjen sopivan vauhdikkaana.

  ”Hyvän tiimin kanssa on mukavaa tehdä töitä.”
 • Eija Jääskeläinen

  Hammashoitaja

  Reilun 30 vuoden työuran hammashoidon parissa tehnyt simpeleläissyntyinen Eija on asunut Lappeenrannassa vuodesta 2004 lähtien. Eija pitää monipuolisesta työstään, jossa saa yhdessä hyvien työkavereiden kanssa auttaa ihmisiä hammasvaivoissaan. Kaksi aikuista lasta ovat jo lähteneet kotoa, joten Eija mökkeilee, hoitaa pientä lapsenlasta ja ulkoilee kahdestaan miehensä kanssa.

  ”Koskaan ei ole potuttanut lähteä aamulla töihin.”